Rasstandaard

Renascence Bulldog logo

Algemeen:
Recreatie van de oorspronkelijke werkende Bulldog die bestond van ongeveer 1820 tot 1900.

Gewicht:
Ideaal gewicht voor reuen en teven is 27 tot 41 kilo. Hoogte tot de top van het schouderblad is 43 tot 56 centimeter. De hond moet alert zijn, met een symmetrisch, goed geproportioneerd lichaam. De hond moet gedrongen zijn, maar het uiterlijk hebben van een mager en hard gespierde atleet.

Uiterlijk:
Middelgrote hond. Krachtig gebouwd en grote kracht tonend.
Lichaam:
Hals moet kort zijn en bijna net zo breed als het hoofd. Schouders zeer breed en gespierd. Voorpoten kunnen enigszins gebogen zijn of recht. Ribben zijn goed gevormd en de borst is breed en diep. De rug is kort, enigszins gekromd en sterk. Buik goed opgetrokken. Dijen zeer gespierd. Achterpoten noch een pinguïn of koehakkig. Vloeiende beweging is van het hoogste belang.

Hoofd:
Groot in verhouding tot het lichaam en vierkant. Diep verzonken tussen de ogen, is de uitbreiding van het voorhoofd matig gerimpeld. Kaakspieren groot. Onderkaak draaide en uitpuilend. Bijt is kwadrant, maar ondervoorbijtend. Grote slagtanden. Ogen zijn laag en wijd uitgezet. Voorhoofd plat. Snuit kort en breed. De snuit moet 1/4e  tot 1/3e van de totale lengte van het hoofd zijn. Lippen semi-hangend. Oren kunnen zowel roos- of knopvormig zijn en moeten hoog en wijd zijn aangezet. Keelhuid bevat 2 plooien.

Temperament:
Vriendelijk en vrolijk, maar een onverschrokken tegenstander aan iedereen die zijn meester of eigendom bedreigt. Onvriendelijkheid tegen vreemden is geen gebrek, hoewel het ongebruikelijk is.

Vacht:
Kort, dicht en medium van dikte.

Kleur:
Gestroomd (rood, grijs of zwart), Brindle vlekken op wit, volledig wit, zwart, Fawn (fawn variaties) of met wit. Een gebrek aan pigment op de neus en op de huid rond de ogen is ongewenst en wordt beschouwd als een cosmetische fout. Pigmenten van zwart, lever en grijs zijn aanvaardbaar.

Staart:
De staart van de Renassance Bulldog is recht of gecoupeerd (alleen in USA) & knikvrij. Het is aanvaardbaar is volgens de rasstandaard de staart natuurlijk te laten. In Europa is het verboden de staart te couperen zonder medische indicatie. Hiervoor dient altijd een verklaring van de dierenarts te worden overlegd. Pijlstaarten & knikstaarten zijn ook aanvaardbare staartsoorten onder de rasstandaard, maar de rechte knikvrije staart geniet de voorkeur. Een schroefstaart wordt beschouwd als een structurele fout.

The crippled fighter (de gehandicapte vechter):